Adam Gontier szakított a Three Days Grace-szel

2013.01.18. 14:09 - Burnout

Döbbenetes és furcsa hírek érkeztek a Three Days Grace háza tájáról, a Transit of Venus turnéjuk kellős közepén. Adam Gontier, a csapat 'lelke', az énekes, a frontember az ügyvédjén keresztül szakított a bandával, egészségügyi okokra hivatkozva. A hivatalos tájékoztatás szerint nem életveszélyes Gontier állapota, de annyira komoly, hogy nem tudja vállalni, hogy a TDG vezére legyen.

Január 17-én a csapat többi tagja egy közleményt adott ki a hivatalos Facebook oldalukon, hogy az ő szemszögükből pontosan mi és hogyan történt. Ennek a magyar fordítását itt most közzé teszem.

" Azt szerettük volna, hogy a banda belső ügyei valóban belső ügyek maradjanak. Adam nyilvános nyilatkozatai után viszont szükségesnek érezzük, hogy közöljük rajongóinkkal a tényeket. Itt vannak tehát időrendben az események, amik az elmúlt hetekben történtek.

December 21-én a menedzserünk, és az üzleti vezetőnk kapott egy e-mailt Adam ügyvédjétől, amiben a következő állt. "Tájékoztatunk titeket, hogy Adam azonnali hatállyal befejezi a közös munkát a Three Days Grace-szel. Adam egészségügyi problémákkal küzd, - amit vázolt az orvosa a csatolt levélben (az orvos levelén december 14-i keltezés van) - ami megakadályozná őt abban, hogy a csapattal turnézzon 2013-ban. Nem szeretné akadályozni a többi tagot ebben, azt szeretné, ha a TDG haladna tovább és csináljanak minden úgy, ahogy jónak látják.''

Eltudjátok képzelni, mekkora sokk volt ez számunkra. Hartfordban és Peterborough-ban számos koncertet csináltunk az előző héten, és szó sem esett Adam problémáiról, sem arról, hogy egy ilyen levél már úton van hozzánk. Fogalmunk sem volt arról, December 15-én, amikor Hartfordban felléptünk (ez ugye egy nappal az után volt, hogy az orvos megírta a levelet), hogy az utolsó show lesz, ahol Adam az énekesünk.

Miután megkaptuk Adam ügyvédjétől a levelet, Brad írt Adamnak, hogy találkozzunk, és megbeszéljük, hogy tényleg így döntött-e Adam, és hogy a döntése végleges-e. Szóval, hogy mindent kérdést tisztázzunk. Ahogy Brad fogalmazott : " Szar dolog egy húsz éves kapcsolatnak ügyvéden keresztül véget vetni..." Brad meghívása azonban kudarcba fulladt, Adam szöveges üzenetben válaszolt: " A döntésem 100%-ig biztos. A kapcsolatomnak a Three Days Grace-szel vége van".

Aztán jött az újabb meglepetés. Bár nekünk azt mondták, hogy egészségügyi okok miatt, December 21-én Adam már nem tud fellépni velünk, Január 17-ére ő egy New York-i show-t tervezett, méghozzá szóló énekesként ...

Hogy éreznétek magatokat a helyünkben? Valaki, akit 20 éve ismersz, együtt nőtök fel, egy csomó dolgon együtt mentek keresztül, megosztjátok egymással az álmaitokat, egy egyszerű levélben szakít veletek, méghozzá az ügyvédjén keresztül...

Az új albummal, az új koncertsorozat nemsokára kezdetét veszi. a zenével amire mindannyian büszkék vagyunk, és szeretnénk ha sokan megismernék. Nem kérdés tehát, hogy folytatjuk amit elkezdtünk. A tervek szerint egy hónapon belül kezdődik a Transit of Venus-Tour, úgy érezzünk, hogy magunknak és a rajongóknak is tartozunk annyival, hogy végigcsináljuk.

Ahogy korábban is mondtuk már, a mi rajongóink a legjobbak! Velünk voltatok jóban, rosszban, és csak miattatok csináljuk az egészet! Sokkal többet jelent nekünk az a támogatás, amit tőletek kaptunk, mintsem, hogy szavakkal ki lehessen fejezni. Ez sem arról szól, hogy döntenetek kelljen, kinek van igaza, s kinek nincs. Egyszerűen csak őszinték vagyunk veletek. Adam meghozott egy döntést, mi pedig minden jót kívánunk neki. Minket a banda érdekel, és hogy teljesítsük azt, amivel tartozunk a rajongóknak. A Three Days Grace sosem egyetlen emberről szólt, és ez így is marad!

Miután befejeztük a turnét, megyünk tovább. Hogy milyen formában, még nem tudjuk... Annyit tudunk mondani, hogy nagyon izgatottak vagyunk a koncertek miatt, hogy alig várjuk, hogy találkozzunk! "

Meglehetősen zavaros történet tehát, biztosan lesz még az ügynek. A tény mindenesetre, hogy Brad testvére, Matt Walst (a My Darkest Days frontembere) segíti ki a srácokat a közelgő turnén, és beugrik Gontier helyére. Akit érdekel, itt meghallgathatja, hogy szól a TDG Walst hangjával. Véleményem szerint tejlesen korrektül énekli a számokat, nyilván fura, és meg kell szokni, de szerintem képes lesz jól beépülni. Reméljük a legjobbakat és várjuk a fejleményeket. Kár volna egy ilyen minőségi zenét játszó csapatért...

 

 

6505.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://musiccontrol.blog.hu/api/trackback/id/tr685025300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása