Új albumok: Akcióban a Coldplay és a Linkin Park is

2014.03.12. 18:33 - Burnout

cooldpay.jpgA legutóbb megjelent 2011-es Mylo Xyloto című nagylemez töretlen folytatása volt a Coldplay csaknem 15 éve tartó sikertörténetének. Gyakorlatilag minden albumok betalált, nem okozott csalódást, és a toppon volt a világ összes országának zenei listáin. Nemrég pedig megérkezett a bejelentés: idén egy új lemez kerülhet a gyűjteménybe, ami a Ghost Stoires címet fogja viselni, és a megjelenés dátuma is egészen pontosan kivan tűzve. Május 19-én érkeznek a kísértethistóriák. A kíváncsibbak már megtekinthetnek, illetve hallgathatnak két anyagot is az új lemezről, amit már közzétett a csapat. Először a Midnight című szám került fel, videóanyaggal együtt, ami egy merész darab. Nagyon meditatív, lassú az egész, és fantasztikus hangulata van, egészen bele lehet merülni, a szintén elvont, és egyben egyszerű videóval együtt is üt. Nekem nagyon tetszett. Aztán hallható még a Magic is, amiben egy sokkal klasszikusabb Coldplay hangzással találkozhatunk, ezzal a számmal biztosra akartak menni, nehogy túl sok legyen a furcsaságokból. Ami pedig már eme két szösszenetből is leszűrhető, alighanem az idei album sem fog kilógni a sorból, szeretni fogjuk. Új elemek ismét felfedezhetőek, ahogy soha nem is próbálták egymás után kétszer kiadni ugyan azt a jól bevált receptet, ugyanakkor minden olyan elemet megtartottak továbbra is, ami miatt összekeverhetetlen a Coldplay hangzás bármi mással. Jómagam már nagyon várom Chris Martinék legújabb albumát. 

 

Guilty_all_the_same.jpgA Linkin Park táján is mozgolódás tapasztalható. A Recharged című remixalbum után, amin Chesteréknek viszonylag kevés dolga volt, valamikor a közeljövőben várható egy új LP album is. A 2012-es Living Thing-sel elkezdtek ismét közeledni régebbi, vadabb énjük felé, és az alapján, ami most jött, elképzelhető, hogy vissza is értek oda. Természetesen nem rossz értelemben, nem önismétlésre számítok a fiúktól, de az a zúzda, amit produkáltak a legújabb kislemezen, enyhén szólva meghökkentő az elmúlt évek ismeretében. A Guilty All The Same című dalról van szó, ami a kimunkálatlan nyers garázshangzástól, a gitár gyilkolásán át Chester üvöltésééig mindent tartalmaz, ami miatt ez a szám a Hybrid Theory vagy a Meteora alkotóeleme is lehetett volna. Nem az természetesen, ez valami friss, valami új, de nagyon bizalomgerjesztő ami itt szól. Félreértés ne essék, én nagyon kedveltem a Minutes To Midnightot, és az A Thousand Sunst is, hiszen számomra ezért annyira különleges a Linkin Park, mert egy sor stílusban képesek maradandót alkotni. Viszont mindenképpen örömteli, hogy ismét hallhatunk tőlük egy kis durvulást (persze ahogy mondtam a legutóbbi lemezen voltak már ilyen pillanatok), de ez most nagyon kemény lett. Egyetlen hiányérzetem van a számmal kapcsolatban, a benne található hosszabb reppbetétet nem Mike reppeli, hanem egy Rakim nevű srác. Nem értem a funkcióját, hiszen tudjuk Mike-ről, hogy kiválóan tudja fűzni a sorokat, de biztos jó okuk volt rá. Több infó egyelőre sajnos nincs, se cím, se borító, viszont talán hamarosan többet is megtudhatunk miben mesterkednek a Shinodáék. Egy interjúban annyit ejtett el Mike, hogy a nyáron várható új anyag, de konkrét kitűzésnek ezt azért még nem nevezném, szóval nagyon senki ne élje bele magát. Az új dalt viszont hallgassátok, szerintem még talán annak is befog jönni, aki az utóbbi időben csak pocskondiázta a csapatot az új csapásirányok miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://musiccontrol.blog.hu/api/trackback/id/tr845857426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása